De tweede editie van BTN weekend vond dit jaar plaats van 6 t/m 8 oktober 2023 in Loon op Zand, Noord-Brabant. Op deze prachtige en knusse locatie, hebben wij de deelnemers met enthousiasme mogen ontvangen. Al gauw maakte de deelnemers kennis met elkaar en rolden er 6 sterke en competitieve teams uit: ChristoPho, SoYou. Bun Bo Hue, Mamami, Shanghai Bulldogs & DrakenPoeier. Deze teams waren stuk voor stuk talentvol, enthousiast en super gezellig! Welk team heeft dit jaar het beste van zichzelf laten zien? Welk team heeft de titel Best Team of BTN Weekend 2023 gewonnen?Na een heel jaar aan locatiebezoeken, voorbereidingen en meetings, mochten wij eindelijk onze koffers inpakken en klaarmaken voor een weekend vol gezelligheid en samen zijn met de jongeren van onze Vietnamese gemeenschap. Dit jaar hebben wij gekozen voor het thema Identiteit. Wij hebben ons bezig gehouden met de vragen wie ben jij, wie ben jij met God en wie ben jij met elkaar. Zo hadden wij voor elke dag een thema, waar de activiteiten op zijn gebaseerd en waarmee de deelnemers zich bezig konden houden: De kracht van jezelf, de kracht van samen zijn en de kracht van eenheid.

Het weekend werd ingeleid met de openingsviering, onder begeleiding van Cha Hiện. Tijdens de viering hebben we het eerste thema van het weekend geïntroduceerd door te vertellen over onze relatie tot God. Na de openingsviering hebben wij ontzettend genoten van de kookkunsten van Chị Hồng Ngọc, Tiên en Jan. Na de heerlijke spaghetti, werden de teams aan elkaar geïntroduceerd en mochten de teams hun teambonding bewijzen door een mascotte te maken een slogan te bedenken. Wat waren wij verbaasd over hun creativiteit, want dit waren misschien wel de mooiste en creatiefste mascottes die wij ooit hebben gezien.

Na de introductie van de hilarische slogans spatte de teamspirit er vanaf en kon het avondprogramma van start gaan. Het eerste spel Photo Challenge, waarbij de deelnemers de foto’s moesten namaken, resulteerde in super grappige foto’s voor in de boeken. De klassieke spellen Singing Bees en Song Association werden daarna gespeeld, waarbij de zangvaardigheden van de deelnemers naar voren kwamen. De vrijdagavond werd afgesloten met een borrel met drankjes, snacks en gezellige praatjes.

De volgende dag begonnen wij fris en fruitig met een ochtendgymnastiek in het Brabantse zonnetje om ons warm en wakker te maken voor het drukke programma van de dag. Na het ontbijt was de eerste game om de kracht van samen zijn te bewijzen: This Is War! Door middel van minigames 3, 6, 9, the chopstick challenge, Guess that word en Ballon tafelvoetbal, werd de teamwork getest om punten te verdienen. Wat leuk om de samenwerking van de teams te zien! Voor lunch kregen wij een broodje cha sieuw en heerlijke loempia’s, te danken aan Chú Huy en Cô Hằng, die de tijd hebben genomen om deze voor ons vers te frituren.

Na het bijkomen van de minigames, gingen wij tijdens het volgende onderdeel levensbeschouwing dieper in op het thema van de dag. Het begon met een ‘escaperoom’ waarbij de deelnemers vragen over de Vietnamese cultuur en de Bijbel moesten beantwoorden en puzzels te maken om de kluis te openen voor een prijs. Welke ingrediënten worden er wel of niet gebruikt om Phở te maken? Hoe goed kennen de deelnemers de Bijbel? Hoeveel etnische gemeenschappen zijn er in Vietnam? Het klinkt misschien wel makkelijk, maar onze masterbrein Chị Hồng Ngọc had het zeker niet makkelijk gemaakt... Welk team heeft uiteindelijk als eerste de kluis gekraakt?

Na de escaperoom werd er verteld over het dagelijks leven, hoe ga je om met tijd, met geld en met relaties met God en met elkaar. Allemaal belangrijke onderwerpen waar wij dagelijks tegenaan lopen en onze kracht weer moeten vinden met onszelf en met elkaar.

De rustige setting was van korte duur, want de deelnemers stonden weer voor een challenge: The Big Game! De deelnemers konden dit jaar zeker niet stilzitten, want Coach Kim trekt jou gelijk van de bank… trek jouw beste sportkleding maar aan, het is tijd voor de real life Physical 100. Wie kan het langst squatten, wie kan er het langst hangen, wie denkt het sterkste te zijn? De deelnemers hebben zichzelf nogmaals wezen te bewijzen door actief en competitief mee te doen, waarbij de enthousiasme er vanaf spatte. Wanneer wij dachten dat de deelnemers helemaal kapot waren door The Big Game, konden wij onze ogen niet geloven toen de boys daarna nog met z’n allen gingen voetballen. Volgend jaar langer froggen dus?

Het avondeten was weer genieten. Cô Thuỷ heeft weer haar geweldige Bún Thịt Nướng voor ons gemaakt en iedereen heeft zitten smullen.

Het avondprogramma van de zaterdag, overigens ook de laatste avond van het weekend, was de laatste avond waarbij de teams nog punten konden verdienen om de eerste plek te bemachtigen. De avond begon met Guess that Movie & Movie Character en werd de algemene film kennis getest. Hierna werd Guess that Song en Guess that Dance gespeeld. Het waren niet alleen de solo’s die ons sprakeloos heeft gemaakt, maar ook de gekke dancemoves waren echt een applaus waard. We sloten de avond af met de grote borrel, weer met drankjes, snacks en heerlijke kippiepannen. Als de stemmen nog niet weg waren door Guess that Song, kwam karaoke erbij. De avond kon niet meer stuk.

Het thema van de laatste dag was de kracht van eenheid. Zo hebben wij het weekend ook afgesloten: een gezellige brunch met elkaar. Ons bestuurs-keukenteam heeft in de ochtend de speciale eggstation geopend en wat was het leuk om iedereen zo bij elkaar te zien voor de laatste maaltijd van het weekend.

Bij de afsluiting was er nog maar een belangrijke vraag, wie heeft de titel Best Team van BTN weekend 2023 gewonnen… Shanghai Bulldogs! Er was alleen nog een mysterie tijdens het weekend om bekend te maken. Er waren namelijk spionnen onder ons die een beetje verdacht waren en opdrachten moesten doen. Helaas waren sommige spionnen al gepakt, maar meer dan de helft heeft hun opdrachten volbracht. Erg leuk om te zien dat deze spionnen zo goed samen hebben gewerkt en daarom verdienen zij de titel Team Spy.

Het was een weekend om niet te vergeten. Wij willen in het bijzonder Cha Hiện bedanken voor het begeleiden van de jongerenviering, Bác Thành en Chị Tuyết Nhi voor het ondersteunen van onze Ban Thanh Niên activiteiten, Cô Thuỷ, Chị Tuyết en Lâm voor de heerlijke Bún Thịt Nướng en Chú Huy en Cô Hằng voor de heerlijke verse loempia’s. Ook Chị Hồng Ngọc willen wij met heel ons hart bedanken voor de spaghetti en omdat zij de genius is achter dit weekend. Ondanks dat je er niet bij kon zijn, voelden wij jouw aanwezigheid en misten wij jou heel erg.

Het was een kort maar krachtig weekend vol herinneringen en blijdschap. Wij kijken uit om in de toekomst meer events neer te zetten voor de Vietnamese jongeren in onze parochie. Beste deelnemers, dank jullie wel voor de gezelligheid en jullie enthousiasme. We vonden jullie een geweldig team. Jullie waren enthousiast en behulpzaam en we kunnen niet wachten om jullie snel weer te zien bij andere activiteiten van Ban Thanh Niên.


Socialize with us!