Van 28 t/m 30 oktober vond het BTN Weekend plaats in Putten. It was a blast again en we hebben ontzettend genoten! Een tof weekend waar de hevige (muzikale) strijd los barste tussen de teams Chả giò, Red Chilli's, Putten by Night, ViNa House, Moonwalkers en Bia Saigon. Alle teams brachten hoge en lage noten ten gehore en als die niet kwamen werden allerlei (randomly) dance moves ingezet om punten te scoren tijdens al onze wel bekende spellen: Guess that Song, Guess the movie quotes, Singing Bees etc.

Al voor de zomer keken we hier erg naar uit. Na vele locatie bezoeken, voorbereidingen en vergaderingen was het eind oktober eindelijk zo ver! Onze eerste BTN weekend editie ging van start, wat vonden wij het spannend! Hoe zal het weekend zijn na alle inspanningen van ons, hoe zal het ontvangen worden en verloopt alles enigszins volgens plan? Hoe het ging, lees je zo! Want allereerst willen we een shout-out doen en deze personen extra bedanken: cha Thông voor de jongerenviering, cô Thủy Lelystad voor de heerlijke gerechten, cô Dung & Lam Nguyen Ede voor de lunch en keyboard begeleiding zondag en natuurlijk alle deelnemers!!

De vrijdag begon met het inchecken en daarna avondeten: heerlijke spaghetti! Nadat alle buikjes gevuld waren gingen de verdeelde teams met kennismaking spellen elkaar leren kennen. Na de kennismaking gingen de teams aan de slag met het bedenken en maken van hun team naam, mascotte en slogan.

Ondanks dat nog niet alle mascottes en slogans bedacht waren, ging het avondprogramma van start, want met competitie en spellen zal teambonding en creativiteit alleen maar groeien! Na Guess the Emoij, Song Association, Guess that song sloten we de avond af met chillings. Onder het genot van een drankje en muziek, kon iedereen bepalen wat ze wilden doen, spelletjes, praten, karaoke etc.

Om wakker te worden en de spieren goed op te warmen voor de games op zaterdag, begonnen we met ochtendgym en een ontbijtje. Hierna begon de strijd weer en zijn we begonnen met een rematch tussen de meisjes en de jongens. De eerste game was de “wedding photo picture” waar de snelheid en soepelheid van beide kanten werden getest. Het ging er wild aan toe - in dit proces bleven gelukkig de photographers, frameholder en gamemaster ongedeerd – want met alle macht probeerden alle jongens en meisjes een stukje van hun knappe hoofdjes in het frame te krijgen voordat de tijd voorbij was. We hebben ze springend, liggend op de grond, duwend en trekkend allemaal goed kunnen vastleggen. Na het vastleggen gingen we door naar het volgende onderdeel: “telepathie”! Great minds think a like toch? In deze game konden we dat gaan checken en keken we of iedereen op een lijn lagen en hetzelfde dachten. Toch opvallend dat in de pose bij baby zowel de jongens als de meisjes onderling precies hetzelfde dachten, maar overduidelijk een andere pose, die neerkwam op de volgende twee:

Welke pose denk jij dat de meisjes hebben gedaan en welke de jongens? Na deze twee onderdelen werden de scores opgeteld en huidige score over alle events is momenteel 1-1, dus staan de jongens en meisjes gelijk, zal er eind volgend jaar na andere events wel een jaar winnaar zijn?

Tijdens levensbeschouwing kon iedereen bij komen van jongens tegen de meisjes. De onderwerpen varieerden van vragen over het geloof, tot cultuur en food. Allemaal dingen waar we dagelijks mee te maken hebben en op momenten in ons leven mogelijk hiermee voor dilemma’s staan. Verschillende dingen passeerden de revue, sommige wat serieuzer en raken ons dieper, identiteitsvragen, maar zeker ook luchtiger vragen, waar we nooit een antwoord op zullen vinden: bijv. Friet of Patat? In ieder geval diverse topics waar de deelnemers zelf onderling in hun vrije tijd met elkaar over kunnen hebben en zo Verbinding kunnen vinden en leren van elkaar over Geloof en Cultuur.

Vervolgens even bijtanken met een keuze menu aan opties voor het lunch gerecht Mi Goi, de meeste kozen voor de extra deluxe waar alle opties op ja stonden. Hierdoor liet de lunch zich even op zich wachten, maar kwam er gelukkig wel met inzet van heel het BTN bestuur! We gaven even extra gas en werkten als een lopende band om zo alles voor iedereen klaar te maken!

Na de lunch moesten de deelnemers alweer op scherp voor de Big Game! Op het moment dat de deelnemers hun verstopte uitnodiging vonden op hun slaapkamers, waanden ze zich direct in een real-life Squid Game! Ze moesten zich allemaal staande houden in de games Red Light – Green Light, Honeycomb en Tug of war. Deden ze dat niet dan waren de soldiers er snel bij en was het game over! Na alle stress, met de soldiers hijgend in ieders nek, konden we allemaal genieten van Bún Thịt Nướng!

De muzikale strijd van vrijdagavond ging in het avondprogramma van zaterdag met Singing Bees door! Alleen het was echt wel level up! Niet alleen noten hoorden en danspasjes zagen we, maar volledige theater opvoeringen werden uit de kast gehaald! Van een zinkend schip tot breakdance moves, alles kwam voorbij om die laatste punten naar binnen te kunnen slepen! Na het avondprogramma sloten we zaterdag af met een grote borrel met snacks, drankjes en muziek. Heerlijk ontspannen bijkomen van alle strijd en gewoon met elkaar en van elkaars gezelschap genieten.

De laatste dag begon met een ontbijtje gevolgd door een jongerenviering onder leiding van cha Thông. Bij de afsluiting werd nog even de BTN weekend winnaar Red Chilli’s bekend gemaakt en na de lunch was het dan echt (helaas) a wrap!

Een intensief en kort weekend! Met een tevreden gevoel en met vele mooie nieuwe herinneringen op zak, gingen wij weer naar huis. Nagenietend en met een lange winterslaap, komen we terug in 2023 om weer mooie events te mogen neerzetten voor de jongeren van onze Parochie!


Socialize with us!